Isnin, Oktober 20, 2008

Trendy

Yang menarik pasal Rumah Terbuka bukanlah makanan. Tapi peluang untuk berhimpun. Bukan senang kamu nak berkumpul. Masing-masing punyai komitmen tersendiri.

Dan dikesempatan itulah, selain bertukar cerita, kamu bertukar nombor telefon bimbit, kad nama. Dan ramai juga yang bertanya

"Ngko ada frienster"

"Ngko ada myspace"


"Ngko ada facebook"

Kata mereka. Ia sudah menjadi satu trend masa kini untuk kamu punyai akaun sebegini. Mudah untuk berkongsi maklumat dan perkembangan diri.

”Err... aku ada e-mail”. Takder siapa nak catit e-mel aku. Mereka lebih tertarik pada friendster, myspace, facebook juga akaun lain yang hampir serupa matlamatnya.

Aku rasa cam tak trendy plak. Mungkin aku dah tua agaknya.

17 ulasan:

madulebah berkata...

tapi kau ada blog

minatgiler berkata...

betul kata madulebah..

shasha berkata...

heheheh..kenapa tak promo blog?

fAtrinA berkata...

tumpang lalu....

aah..u ada blog...hehhehe...

GDIZ berkata...

tua2 la makin nk menjadi2 en. kemat..heheh

buka la satu akaun friendster tu ha..ramai bebudak opis kat situ. walaupun hari2 jumpa kat ofis.heheheh

Amy Z! berkata...

blog lagi trendy..

syida berkata...

friendster 2 trendy budak2 yg x abih blajo laie..he2

sy layan blog jew..:)

bkn tua..tp matang(kmbang kmpis r idung tuan umh ni)

cikin berkata...

aku ade friendster, tapi jarang check. ade myspace, setaun 2-3kali je aku check. 2minggu lepas buka account facebook tapi malas nak explore.

ah, busanlah layan menda² tu. layan blog lagi syok. hidup blogger! :D

Bayukk berkata...

Salam..

Takut durang tak reti pula bila En. Kemat ckp 'saya ada blog'...hehehe.

neeziee berkata...

aku ada friendster,myspace,facebook,hi-5,blog,forum,portal,neopets..dan lain-lain akaun lagi.nampak sangat banyak masa terluang.haha.

paiseh berkata...

cakap je ada sume2 tu..
bukan diorang nak cari sangat pun..
takat nak tambah kontek xyah laa...

Mak Su berkata...

aku pun tak reti menda2 tu, canggih banget

tasikmerah berkata...

aku pun nk menyokong cik madu..








:)

Po berkata...

kau cuma perlu kata:

'i'm a blogger'

habih cerita.

Berbondong-bondong akan bertanyakan URL blog kamu...untuk tahu dan mengutuk kamu kemudian itu.

Pa'chik berkata...

orang main prenster peisbuk tu... nak tengok gambar-gambar terlarang anak orang je... hahaha...

kemat berkata...

madu lebah:
tak semua orang kita nak kasi tahu pasal blog.. terutamanya family kan...

minatgiler:
kira tak der lah ketinggalan sangat aku nie ek

shasha:
segan

fatrina:
sila lalu.. nnati bayar tol ek..heheh

gdiz:
lagi la tak nak...

amyz:
:)

syida:
kamu pun tiada facebook

cikin:
huh..ramainya yang sokong blog

bayukk:
heh

neeziee:
nanti aku bgtau bos kamu

paiseh:
tak nipu..baru abis puasa..jgn tambah dosa...kata adibah noor

po:
kira patut bangga gak jadi blogger ek

pa'chik:
kita tgk gambar manaer cun, kit atekel..tak gitu pa'chik

adledash berkata...

xde org tanye "ngko ade blog ke?"

sbb jika sy..sy pasti bertanye soalan itu kerana frenster hanya utk menyimpan kwn2...tp sy dah link blog bro..so xnk tanye..hahaw~

tapikan..trendy ke x..i x heran..frenster cuma tmpat utk simpan kwn2 supaya x lost contact..so..cuba la try...hee~xde kene mengena dgn trendy pon..=P

WASsalam~OUT