Jumaat, Oktober 10, 2008

Kisah Raya Di Kota

Warga Kuala Lumpur yang menyepikan diri seminggu yang lalu kini kembali menukar suasana sunyi itu. Untuk kali yang ke berapa entah, masih akan ada yang beraya pada hujung minggu ini, hujung minggu depan sehinggalah kelihatan anak bulan Zulkaedah.

Kamu. Orang-orang di kota. Ke mana hujung minggu ini. Menanti kunjungan di rumah atau memenuhi undangan yang diterima.

Pesanan untuk

Penjual Lemang – Rezeki raya kamu masih ada menanti. Bakarlah lemang semanisya untuk pilihan tuan-tuan rumah.

Awek-awek manis – Elok juga kamu bertandang dengan baju kurung kamu yang berpasang-pasang itu. Bakal mak mertua kamu tak berkenan jika melihat ada yang terlebih singkat.

Ali – Kamu serius nak berbaju Melayu hujung minggu ini. Tak salah. Nak meriahkan suasana. Cuma yang lain-lain katanya nak berkemeja polos sahaja. Oh lupa. Hujung minggu ini kenduri kahwin kamu. Memang patutlah kamu berbaju Melayu.

10 ulasan:

shasha berkata...

wah..hujung minggu ni tak awek che'gu tak payah masak la nampaknya yer...memenuhi undangan umah terbuka...

syida berkata...

bln 10 ni mmg ramai yg mndirikn masjid..mak sy dpt 3kad..sy???ha3 xde pn..:)

cikin berkata...

bulan syawal musim orang buat makan². memang best! hehehhe.. :D

tasikmerah berkata...

kalau Ali berkemeja juga amacam?


he he.

Lan Rambai berkata...

ali? ali mana? ali bhapoo kawen lagi ker?

Sufi Idany berkata...

Salam Ta'aruf...salam ziarah...
still dlm mood raya ke? sy dh lama ilang mood raya ni ...huhuhhu

Ted berkata...

ali mana pulak ni?hehe.bestnya kawin.haha

bro, tu la skang banyak open house.Tu best tu leh makan2

faridmw berkata...

salam.... bulan 10 bagi siapa yang nak berjimat boleh la..klu lapar ja pi la makan kerduri.. hehehe dapat berjimat..

Penoreh Getah berkata...

kalau aku ali.. pakai tshirt ngan jeans.. cubaan mengubah zaman.. haha

kemat berkata...

shasha:
cuti-cuti la memasak

syida:
jom tumpang kenduri kawen mber saya..hehe..(ada dapat add umah kamu, tapi ntah sempat tidak nak ziarah raya..)

cikin:
biler nak poser nam cenggitu...heheh

tasikmerah:
nak kena marah ngan bini dia la tu..penat-penat cari kain sedondon

lan rambai:
ali maju..heheh

sufi idany:
ada saki baki sikit lagi

ted:
makan free memanng menu paling best

faridmw:
sahut kempen kerajaan nie

penoreh getah:
jangan tak jadi kawen sudah..