Isnin, Ogos 18, 2008

Semangat Olimpik

Dah lama aku gantung reket. Sehinggalah ada kawan ajak beradu digelanggang. Biasalah, semangat Olimpik. Ketika harapan emas terarah kepada sukan ini. Nak melihat jutawan baru di Malaysia.

Aku menyahut. Tanpa gentar. Juga tanpa segan walau tahu kehebatannya menguasai permainan bulu tangkis nie.

Nyata aku bukan saingannya. Cuma di awal permainan jer kami setaraf. Mata kami sama. "0-0". Hehe.

Nota Olimpik:

Lee Chong Wei nampaknya gagal untuk menjadi rakyat Malaysia pertama yang memenangi pingat emas di Olimpik. Kamu.. tak nak cuba. Ada lagi 4 tahun untuk kamu berusaha sebelum mengukir nama dalam sejarah negara.

9 ulasan:

puterikurekure berkata...

main congkak boleh la..
ada ke kat olimpik?
hehehe...

syida berkata...

sy takat men ngan adik kt dpn umh ley r...2 pn da lame x men..he2

madulebah berkata...

Nak menang emas? Sila pilih acara yang bukan favorite

Tapi game semalam memang hampeh. Takde fight langsung.

Ted berkata...

lee chong wei macam baru belajar main badminton.huhu

neeziee berkata...

kira tewas awal la ni.

cikin berkata...

saya mengalami kecederaan. jadi saya tidak dapat beraksi di mana² kejohanan. ekekek..

*ayat kaver utk org² yang tak reti main macam aku.

Pa'chik berkata...

puterikurekure... main congkak ada antu orang tua wooo...

wat sokan lari dari rumah lah.. ramai je budak-budak sekarang yang terer...

achik berkata...

tgk game hari tu cam nak tak je chong wei tu main.. huhuhu..

tgk muka pun pressure giler..

kemat berkata...

puterikure2:
sekarang ramai yang takut nak main 'congkak' selepas tgk 'movie' tu...

syida:
teruskan bersukan..lepas nie leh masuk kategri beregu ngan adik skali..

nida:
sepak takraw barangkali, tapi kena pastikan Thailand dah tak 'power' dulu...

ted:
tertekan tu...

neeziee:
:(

cikin:
oh..kasian pada kamu kan..

pa'chik:
ada main fantasy league tak..

achik:
bukan hari dia.. hari dia entah bila tah...