Khamis, Ogos 14, 2008

Gurau Saja: Ye Ke...

Sekarang nie banyak betul segmen kenakan orang. Ada “Wakenabeb”, “Panggilan Hangit” Sekali sekala memang seronok kenakan orang nie. Tapi bila sendiri yang terkena panas gak hati nie.

Tak dinafikan, ia cuma sekadar gurauan. Untuk hiburan kata mereka. Tapi perlulah berhati-hati. Gurauan itu ada batasnya.

Malam tadi dalam segmen kenakan artis Wakenabeb, artis Ani Mayuni dikenakan konon-kononya suaminya mengandungkan seorang pompuan. Pompuan nie datang serang Ani Mayuni minta suaminya bertanggungjawab.
Pergghh..kasar giler lawak tu. Aku tengok Ani Mayuni dah nak nangis dah. Memang dihujung segmen dia kembali ceria bila sedar ia cuma gurauan sahaja. Tapi pasti terkesan dihatinya lawak yang sebegini kasar.
Awek che’gu yang awal2 syok layan citer nie terus buat baca-baca suratkhabar. Aku sebagai lelaki pun rasa marah. Dituduh mengandungkan anak orang memang lawak kasar. Lain kali penerbit perlu berhati-hati. Silap-silap lu yang kena beb.

7 ulasan:

syida berkata...

yg bang2 boom 2 ade sowg kot d tuduh bwk dadah dlm kete die..sy t'lps episod 2..2pn lecturer yg citew..lg dasyat..puas r owg 2 kate bkn die yg wat..hu2

Bunga Rampai berkata...

Ya, perlu berhati-hati. Kadang boleh membawa fitnah kalau melampau sangat.

Salam :)

cikin berkata...

Tengok jugak wakenabeb tu. Zain kater diorang dah discuss awal² dengan husband Ani Mayuni dan mendapat kebenaran untuk buat prank tu.

Tapi memang kesian pun tengok Ani Mayuni nangis². Kagum tengok dia boleh control diri dan takde marah² serang pompuan tu balik.

tasikmerah berkata...

aku stuju dgn kamu.. lawak itu agak keterlaluan.. melampau haih~

tasikmerah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Penoreh Getah berkata...

cobaan...

kemat berkata...

syida:
terkesan kan...

bunga rampai:
betul tu..asal gurau jadi fitnah lak

cikin:
part dia sedia nak suruh husband dia kawen ngan pompuan tu buat aku rasa lawak nie kasar betul..

tasik merah:
aha..tak patut

penoreh getah:
cobaaannn..