Jumaat, September 12, 2008

Blog : Macam Cendawan

Kerajaan dah umumkan tiada sekatan untuk laman web dan blog.

“Wah.. lepas nie blog tumbuh macam cendawan selepas hujan la. Masing-masing nak buat blog ” kata seorang rakan sambil membaca akhbar.

“Blog memang macam cendawan. Ada macam-macam bentuk, warna dan rasa. Penulisannya tidak bersempadan. Kreativitinya tiada batasan” tambah seorang kawan. Penggemar blog barangkali. Atau mungkin juga punyai blog sendiri. Sekarang siapa-siapa pun boleh punyai blog.

“Hati-hati dengan cendawan. Ada yang beracun dan sesuai untuk dimakan” ulas aku sebagai peringatan di hari Jumaat penuh kemuliaan.

11 ulasan:

achik berkata...

pak2 menteri pun dah ramai yg jadi blogger.. ;)

PakciQue berkata...

Yup..pak menteri pun dah ramai jadi blogger..
mereka dah sedar dan baru sedar akan kuasa blog dalam menyampaikan maklumat.

syida berkata...

dulu yew2 jew kutuk blogger..2 la..lenkali jgn bnci sgt kat blogger ni..alih2 kamu yg jg blogger;)

cikin berkata...

buka posa sup cendawan pun best gak ni. huhuhu..

Dong berkata...

ehm..pedas2, blog cik kemat tak beracun ;)

faridmw berkata...

salam..kira cendawan yang yng bukan sebarangan.. selamat berpuasa.. moga kita diberkati selalu dgn ibadah yang kita lakukan

tasikmerah berkata...

cendawan goreng mmg sedap... ~

Pa'chik berkata...

lepas tu dia suruh pecacai dia gi kutip semua cendawan tuh... hahaha...

zwitterion berkata...

sy suka cendawan goreng..sedap ;)

madulebah berkata...

Ada cendawan yang banyak khasiat. contohnya Cendawan Gano

kemat berkata...

achik:
sekarang blogger profession pilihan

pakcique:
bila sudah terantuk

syida:
bila benci jadi rindu..macam nielah

cikin:
best banget tu

dong:
selamat dimakan, jangan risau, cuma perlahan-lahan takut tersedak pula nanti

faridmw:
:)

tasikmerah:
menu menarik nie

pa'chik:
nak tunjuk siap lebih berkuasa, penanam cendawan atau...yang beri lesennya

zwitt:
tapi kena yang kurang berminyak

nida:
kena bijak buat pilihan