Khamis, Disember 04, 2008

Kahwin: Lampu Tidur

Kawan lama masa sekolah menengah dulu kahwin minggu lepas. Dulu, masa sekolah dialah paling hebat bercinta. Tapi bab kahwin nie dia antara yang terakhir. Yelah, kami pun masing-masing dah berusia. Dalam kesibukan menerima kelahiran baru, tidaklah sempat aku bertandang ke majlisnya. Ralat juga tak dapat pergi. Hajatnya nak berkumpul semula ramai-ramai. Pasti masing-masing dah berjaya.

Aku sms pada 4-5 kawan yang rapat bertanyakan siapa yang confirm pergi. Nampaknya, ramai juga yang tak dapat hadir. Dengan alasan dan komitmen tersendiri. Lalu kami putuskan, untuk kirimkan sahaja hadiah. Kongsi ramai-ramai. Usop, yang hadir mewakili kami dipertanggungjawabkan untuk beli hadiah.

“Err.. nak beli apa nie” tanya Usop.

“Alah. Ngko pergi jer IKEA. Beli lampu tidur pun ok gak”

Usop boleh tahan tastenya. Jadi bila dia kata dia bila lampu tidur yang best giler kami rasa memanglah best giler hadiah kami. Pasti cantik, menarik dan nampak mahal lampu tidur Usop beli. Tak lupa disertakan kad ucapan kecik yang ada nama kami (rugilah beli mahal-mahal, pengantin tak tahu plak sapa yang kasi) beserta ucapan ringkas “Tahniah. Dah ada isteri, jangan lupa kami”.

Kelmarin. Sempat juga aku telefon si pengantin baru bertanyakan perkhabarannya sebagai suami. Katanya, hadiah lampu tidur yang kami beri cantik sekali. Tapi terpaksa digunakan sebagai lampu di ruang tamu sahaja.

“Eh, kenapa. Ngko dah ada ker lampu tido”

“Tak jugak. Tapi, bila aku letak kat bilik tidur, asal nak tidur jer teringatkan korang. Tak best langsung”

Haha. Lampu tidur kami ganggu mood kamu yek…

12 ulasan:

Kehelan berkata...

kihkihkihkih....

paiseh berkata...

hakhakhakhak..!!
ko ada taruk CCTV ke kat itu lampu..??

@yue berkata...

hihihi..

ritu kami bertiga bg cadar english style kt kwn kami, agak² dia nk tido ingt kmi x? hehe..cadar=d bilik tidur shj...ha ha ha...

blokdrive berkata...

Korang memang kreatif.. Tak pernah aku terpikir nak bagi hadiah lampu tido

cikdinz berkata...

ko pandai buat lawak kan....hahahahaa.....

shasha berkata...

hahahahah..kelakar...mesti asik terbantut je ek...

cikin berkata...

mesti dia rasa macam ade mata² je yg melihat. ekekekek.

tasikmerah berkata...

hahhahaha...

princesslavender3 berkata...

hahaha..
hahaha..
hahaha..
hahaha..

kacau mood la tuu.. hahhaha

13may berkata...

hehhe hehhe hehe

Salam Aidil Adha :)

DeeN berkata...

Keskeskeskes.
Lagu tu pon ada ka?

kemat berkata...

kehelan:
sambung gelak..kihkihkih

paiseh:
melampau tu klau taruk CCTV skali

@yue:
cadar..heheh..lg la

blokdrive:
hang nak lampu tido gak ker

cikdinz:
leh masuk raja lawak tak..

shasha:
dah geram sangat tu yg letak kat luar kot..heeh

cikin:
gelak lagi..hahha

tasik merah:
haha (lagi)

pricesslavender:
mesti rasa cuak jer

13may:
heheh

deen:
:)..alahai