Kerana mahu berlagak seperti chef, 2-3 kali aku masak sayur air tak cukup garam. Malas nak rasa.
Semalam. Masak lagi. Bukan sayur air. Tapi ikan masak cuka. Pertama kali cuba. Kali ini aku rasa. Letakkan sedikit pada lidah.Dalam gopoh-gapah, lidah aku sedikit melecur dek panasnya kuah masakan cuka.
”Adoi”. Aku jerit kuat-kuat. Menarik perhatian awek che’gu.
”Itulah. Orang rasa sikit jer, yang sampai pergi cium sodep tu buat apa”
”Nak lebihkan kasih sayang dalam masakan. Tu pergi cium sodep tu. Adeh..adeh...”
16 ulasan:
oooo...itu petua encik chef ye. cium sodep untuk tambah kasih sayang?
Ermm sedap...
Masukkan kiub pati ayam knorr.
.
hehehe...
sampai cium sudip?
hahahah...tak pasal muncung jadi panjang sbb nak cium sudip...kekekeke...tapi en kemat ni rajin la masak...
salam..
pandai memasak rpanya... hehe
orang cekap selalunya takyah rasa..
sbb bila dah siap masak pastu orang rasa, klu orang tu komplen kata la saja masak mcm tu sbb baik untuk kesihatan(alasan untuk larikan diri).. hehehehe
apesal tak comolot ngan periuk belanga skali..? hakhakhakhak..!!
hahahahaha...
lain kali titis kt tapak tangan le...
Paiseh ...hahahahah kelakar lak ur comment :P
awww..
heh.. orang letak sikit kat telapak tangan.. he he.
kamu sungguh romantik :D
hahahaha. kesian.. kesian..
kalau aku - selalunya akan hirup guna sudu yang lain.
Orang tua-tua kata tak elok makan dengan senduk
Padan muka.
Gelojoh.
bayan:
cubalah...hehe
ah tok:
mana leh masuk kiub ayam dalam masakan ikan...
puterikure2:
sayang sangat tu..hehe
shasha:
ah...kamu percaya ker...kena tanya awek che gu dulu..
faridmw:
sediakan alasan awal ..hehhe
paiseh:
romantiknya
tasikmerah:
lelaki..nak yang cepat ajer
cinta:
dia penah buat gak tu
kumprix:
:)
bluecherry:
sayang tapak tangan...
13 may:
:)
cikin:
tak per..ada orang tengokkan...
madulebah:
sekarang aku percaya kata2 orang tua
mazudi:
alahai
Kan dah melecur. Hahaha. Rajinnya memasak~ Untung Che Gu. ;-)
Catat Ulasan