Jumaat, November 20, 2009

Kemat Jadi Model


“Mana gambar ngko Kemat” tanya awek suka kucing yang sedang menelaah gambar-gambar yang aku rakamkan di Jepun. Dari tadi dia cari gambar aku la nie.

“Udah saya tukang ambik gambar. Kurang la gambar saya. Nie ha. Gambar saya pakai yukata. Amacam... ada gaya samurai tak” 

“Macam model lah” balas awek suka kucing.

Sah dia minat aku. Patutlah nak sangat tengok gambar aku.

“Model Jepun kan. Saya pun perasan macam tu jugak” aku cucuk jarum.

“Aha. Macam model weight gain. Yang pegang watak sebelum ambil weight gain tu” sampuk awek suka kucing. Sambil gelak mengkekek. Macam pontianak.

Cheh. Mentang-mentang la aku kurus melidi.

Nota dari cikgu wikipedia:

A yukata (浴衣?) is a Japanese garment, a casual summer kimono usually made of cotton. People wearing yukata are a common sight in Japan at fireworks displays, bon-odori festivals, and other summer events. The yukata is also frequently worn after bathing at traditional Japanese inns. Though their use is not limited to after-bath wear, yukata literally means bath(ing) clothes.


4 ulasan:

puterikurekure berkata...

wahwah...

ehem. ada ole2 dari sana tak?

shasha berkata...

alaa...mana gambarnya bro??

GDIZ berkata...

dah agak dah semua gambar2 tu dr camera & cameraman mn..hehe

kemat berkata...

puterikure2:
siapa cepat dia dapat...errkkss

shasha:
malu woo.. mana leh tunjuk

gdiz:
bile leh tengok hasil D5000 heheh