Khamis, Mei 29, 2008

Soal dan Jawab

Kadang-kadang kita tertanya-tanya
Kenapa, mengapa
Dia begitu, seperti itu, berbuat begitu

Tapi selalunya
Kita tidak lontarkan saja
Soalan itu terus padanya

Kita lebih senang
Membuat anggapan sahaja
Dan biarkan ia menjadi tanda tanya

Mungkin kerana malu, segan
Atau malas nak banyak bicara
Biarkan sahaja dia begitu, seperti itu, berbuat begitu

Lalu
Apa saja yang menjadi persoalan
Kekal tanpa jawapan

11 ulasan:

cikin berkata...

uish.. tak terjangkau dek otak aku yg buta sastera ini...

Back_to_Basic berkata...

berbisa sungguh ayat tuh...tp kenyataannya itulah sebahagian diri kita...yang mana lebih senang difahami,perasaan untuk lari dari masalah etc mmg timbul sekali sekala...papepun,syabas atas coretan yg power tu...nak copy leh?he3

kemat berkata...

cikin:
:)

back to basic:
nak copy ..silakan..

dugongsenyum berkata...

boleh baca masa malam MASKARA. Deklemasikan!

Hahaha

kemat berkata...

basri:
tak maulah.. aku ada masalah berucap di depan khalyak ramai.. gugup beb

blackpurple @ jowopinter berkata...

Kau perli aku ke dude?

kemat berkata...

jowopinter:
oooohhh.. tidak..

neeziee berkata...

wo..macam gosip pantri di tengahari.

akirasuri berkata...

Saya pun bersoal jawab dalam kepala saya..
Bagi tidak mencederakan otak saya bersoal jawab tanpa jawapan..
Saya pun nak bertanya terus dekat Incet Kemat.. "Errrkk bila nak update ni?"

He he he..
Jangan marah ek :D

kemat berkata...

neeziee:
ada iras2 la nie

akirasuri:
dah hapdet..tp maaflah jika hanya berkisar soal cinta kami..

wannabeeme berkata...

btol tu cik lipan..
kdg2 disebabkn malu berbicare,maka terjadila slah faham n kdg2 boleh jd dendam..
aku dlm proses untuk tidak malu berbicare.huahua
rajin2 memberi komen di site ni
http://wanna-be-me.blogspot.com