Selasa, Januari 26, 2010

Siri Keibubapaan: Panduan Bapa Jaga Anak Bila Ibu Bekerja

Sabtu lepas. Awek che'gu ke sekolah. Sekolah ganti untuk bercuti panjang Tahun Baru Cina nanti. 

Aku. Dok rumah. Mengasuh Husna. Itu yang aku bagitau kawan. Bila dia telefon di awal pagi. Untuk sesi lepak di kedai mamak.

"Dah sarap lum... aku nak datang rumah ngko nie. Nak pesan apa" tanya member, live dari kedai mamak.

"Puree satu. Mintak kuah dal campur sambal. Teh tarik ikat tepi" 

"Aiseh. Teh bikin sendiri la. Jimat sikit"

10 minit lepas tu. Kami dah bersila depan tv. Bukan tak ada meja makan. Tapi takder feel la makan kat meja. Formal sangat. Lagipun, kalau awek che'gu ada, mana ada can nak makan depan tv nih. 


"Mana anak ngko. Tido ker. Senyap jer rumah"


"Aku dah hantar pergi taska lah"


"Cheh. Kata mengasuh anak tadi. Tak mitahli langsung"


 

5 ulasan:

shasha berkata...

hahahah...dah agak dah...bro memang suka mengelat tau!!

puterikurekure berkata...

ekekekekek. apa la kemat neh.

Amy Z! berkata...

yea... ayah yg mithali.. haha. :-p

nizamsani berkata...

Panduan yang berguna.

kemat berkata...

shasha:
hehe

puterikure2:
susah woo..

amyz:
hihihi

nizamsani:
bila nak praktik nie