Rabu, Jun 25, 2008

Rajuk Perlu Dipujuk

Kalau dah merajuk, mesti kena pujuk. Lepas menghabiskan masa dengan sesi rawatan di bengkel kereta kat kawasan rumah, aku bawak kereta hitam aku pergi pesta buih. Sejak duduk flat nie, jarang benar aku berpesta buih ngan kereta hitam nie. Cuma hujan sajalah yang sudi mencurahkan air ke kereta ini.

Kali nie bawak pergi pesta buih kat pekan jer. Cuma kelibat awek seksi jer tak der. Yang ada cuma 2-3 orang pekerja Bangla.

”Luar dan dalam ka” tanya mereka. Aku angguk sahaja.

Balik rumah aku cari tempat parking paling teduh. Bawah pokok besar semestinya. Sekurang-kurangnya tak der la panas sangat nanti. Hati aku kembali berbunga melihat kereta ini kembali ceria.

”Stoik”......

Belum sempat senyum itu hilang. Ada burung dah lepaskan hajatnya betul-betul atas kereta hitam nie. Alahai... marah benar burung nie dengan aku agaknya....


9 ulasan:

cikin berkata...

kesian nasib si hitam. baru nk melawa sekejap dah ade makhluk yg iri hati. huhuhu

tasikmerah berkata...

ha ha.

mmg gitu. aku kalau tak cuci keta, tak hujan.

bila cuci je. terus hujan.

neeziee berkata...

cermin kereta aku lagi banyak menda alah tu bro.sebelah rumah ada pembinaan perumahan baru lak.hari ni basuh,esok penuh debu tebal.penat beb.

amieiezam berkata...

heheheh...kemat tarikh gambar ngan tarikh blog tak sama...back dated ker?

puterikurekure berkata...

hehehe...ciannye.

takpe, boleh lap je kan..
:)

anda ada dosa ke ngan burung itu?
;)

Aku Bukan Bidadari berkata...

tuh lah beckham pun suka basuh keta..walaupun tahu hari nak hujan..

kalo ditegah nnti dia majuk..

owang lelaki mmg camnih kan?

antalya berkata...

kesian nye..sure kena sumpah seranah dah burung tu kan

GDIZ berkata...

dia pun cari tempat 'baeekk' gak...

kemat berkata...

cikin:
alahai..nasib badan

tasik merah:
err..weekend nie kamu cuci kereta tak..

neezie:
kereta baru hari-hari basuh pun tak per bro..masih sayang

amieiezam:
syyyy..jgb bagitau orang aku tak tau nak set tarikh kat kamera tu...

puterikure2:
huhu

tiara:
kami orang lelaki memang rajin, walau dah tahu ujan nak gak basuh kereta

antalya:
kena maki dlaam hati jer

gdiz:
mungkin itu memang kawasannya selama ini, aku ceroboh tanpa kebenaran kot