Isnin, April 07, 2008

Pesta Buku Antrabangsa KL 08

Siapa kata rakyat Malaysia malas membaca. Pesta Buku Antrabangsa Kuala Lumpur di PWTC membuktikan raktyat Malaysia bukan hanya sanggup bersesak-sesak ketika menghadiri konsert, tapi turut berkongsi minat membeli-belah buku-buku dalam aktiviti tidak rasmi seisi keluarga. (ok.. ok… aku setuju jika ada yang mengatakan membeli tak semestinya membaca, tapi kaitannya tetap ada)

Bagi yang belum sempat mengunjunginya, intai-intailah jalan ke sana. Pesta buku akan berlangsung sehingga 13 April ini.

Oh ya, income tax ada sediakan insentif rebat RM1000 bagi pembelian buku/majalah.

9 ulasan:

puterikurekure berkata...

yup!
memang best beli buku banyak2 sebab income tax nak tolak rm1000.
tapi resit jangan lupa simpan ye..hehehhee....

Tanpa Nama berkata...

kemat ni anti klimaks la. dlm orang sibuk cerita hal politik, kamu cerita pesta buku.....atau saja buat cerita lain, alih topik. agar tak terlibat- makcik Anne

faisal berkata...

ya betul...aku slalu nak claim in coem tax mesti dah lupe resit2 sume kat ner,huhu...rugi je tak beli dan baca buku nih,hehe..tapi beli jela..baca tu satu chapter yg lain,keh keh keh..

madulebah berkata...

Jalan-jalan pesta buku sorang-sorang aje? Mana awek che'gu?

nanonano berkata...

dah sbln beli novel..
tp bru m/s4,
bukan psl mls nk mbace..
minat sgt..
tp asal ngadap buku je..
tettttttt..
mate trus layu..
adoi~
bile nk khatam tu..
so, xyah la tamak lg beli buku lain..
huhu

khairyn berkata...

seronok dapat beli buku, tapi biasanya buku yg aku nak selalu tak de kat pesta buku.

sekarang pesta buku aku amazon jer la.. selalu gak tak ada buku yg aku nak hahahaha

kemat berkata...

puterikure2:
plop..tepuk dahi..maner palk aku letak resitnya td

makcik anne:
blogger dan buku saya kira sinonim..

faisal:
ya..ya..time ada pesta buku ni la kita beli dulu banyak2..

madulebah:
:). Ada menemani.

nanonano:
sikit2..lama-lama habis la tu..kayuh pelan2

khairyn:
buku kamu nampak banayk sambutan di Pesta Buku. Ada rezeki say pun nak beli satu nantu..

chot berkata...

aku mmg tiada maa yg sesuai utk pergi pesta buku tu...ternyata ini bukan skedar alasan..cuma aku sibuk.

cikin berkata...

insyaAllah hujung minggu ni kalau ade kesempatan aku baru nk berkunjung ke KLIBF.

*beli & baca buku. ;)