Rabu, Oktober 29, 2008

Masak: Resepi Rahsia

Aku. Kalau memasak lebih gemar gunakan bawang besar.

Awek che’gu yang sentiasa jadi pengkritik dan penasihat aku lontarkan soalan nie suatu hari. Mungkin setelah lama memerhati.

”Apa rahsianya guna bawang besar nie”

”Err.. sebenarnya malas nak kupas bawang kechik. Kena kupas 3-4 ulas. Guna bawang besar sebiji dah cukup”

”Cheh. Malas rupanya. Ingatkan ada petua tadi”

7 ulasan:

  1. dah agak dah...hehehee...

    BalasPadam
  2. kalau masak guna bawang besar rasa lagi sedap sbb ada manis² bawang.heheh.

    itu pendapat aku la. :D

    BalasPadam
  3. setuju dgn pendapat cikin tu..bwg besar lebih manis

    BalasPadam
  4. org kata bawang besar lagi sedap..manis rasanya...

    BalasPadam
  5. sama la kita bang... ha ha. aku kadang2 masak kari pun pakai bawang besar... malas punya hal~



    .

    BalasPadam
  6. salam... susah tul nak kata sbb diri ini sangat doif dalam bidang masak memasak... rasa masak tak boh bawang pon sedap kot... hehehe... panji orang yang masak tu seorang yang cekap... hehehe

    BalasPadam
  7. cik dinz:
    hehe..apalah yg kamu nak harapkan lagi pada chef lelaki cam aku nie

    cikin:
    ooo..yer ker

    antalya:
    sekarang baru tau

    shasha:
    petua nie

    tasik merah:
    kamu juga..dusyum...

    faridmw:
    dok kat perantauan mesti kene terer masak, kalau tak mana nak cari masakan tempatan

    BalasPadam